top of page
wonderful view from the beach with the sun full of colors

FIT 4 SURF

Τί κάνουμε όλο το διάστημα που δε βγάζει surf;! Πώς μπορώ να δυναμώσω το σώμα μου, να αποκτήσω καλύτερη ισορροπία και ευλυγισία ώστε να γίνω καλύτερος surfer;  Tί είδους ασκήσεις και τι εναλλακτικές έχω εκτός από τις κλασσικές που μου προσφέρει ένα γυμναστήριο;

Στο εξειδικευμένο πρόγραμμα που φτιάξαμε για σας θα βρείτε όλες τις απαντήσεις ! Μια πρόταση από surfers για surfers βασισμένη στα νέα δεδομένα και στην εξέλιξη που γνωρίζει το άθλημα παγκοσμίως, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για σένα που θέλεις να είσαι πάντα έτοιμος και σε φόρμα!

Training format

Οι προπονήσεις  γίνονται 3 ημέρες την εβδομάδα, paddling session στην παραλία, skate session σε skatepark ή στο δρόμο και προπόνηση ενδυνάμωσης-flexibility (cross training/yoga) σε εξωτερικό χώρο αν ο καιρός το επιτρέπει. Διάρκεια προπόνησης 60’-90’.

Οι προπονήσεις γίνονται σε γκρουπ (max 10 άτομα) και η συμμετοχή  ανανεώνεται κάθε μήνα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συμμετοχής σε μεμονωμένες προπονήσεις (drop in) κατόπιν συνεννόησης και με διαφορετικό κόστος. 

 Τα props/εξοπλισμό για τις προπονήσεις δίνονται από εμάς και συμπεριλαμβάνονται στο κόστος

BOOK ONE MONTH SKATE 60€
BOOK ONE MONTH PADDLE 40€
BOOK ONE MONTH YOGA 40€
DROP IN SESSION SKATE 20€
DROP IN SESSION PADDLE 15€
DROP IN SESSION YOGA 10€
PADDLE SESSIONS

PADDLE SESSIONS

Από τα πιο βασικά στοιχεία του surf,  είναι το paddling. Το κουπί δηλαδή, που κάνουμε με τα χέρια όσο είμαστε ξαπλωμένοι στη σανίδα. Το paddling δε χρησιμεύει μόνο για να πιάσουμε το κύμα και να σερφάρουμε, το χρησιμοποιούμε σε όλη τη διάρκεια του session μας. Για να φτάσουμε στο line up αρχικά, αλλά και για να βρισκόμαστε στο σωστό σημείο, παρά τα ρεύματα και ότι άλλο μπορεί να μας απομακρύνει από εκεί που σκάει το κύμα. Οι μύες που δουλεύουν και που σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε, είναι αυτοί της πλάτης και των ώμων, ραχιαίοι, δελτοειδείς, τραπεζοειδείς, υπερακάνθιος, τρικέφαλοι αλλά και οι έξω κοιλιακοί. Τεχνική και δύναμη λοιπόν είναι τα χαρακτηριστικά που θα αποκτήσουμε και θα διατηρήσουμε σε αυτές τις προπονήσεις, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για το επόμενο surf!

SKATE SESSIONS

SKATE SESSIONS

To skate ανακαλύφθηκε από surfers που ήθελαν να μπορούν να κάνουν surf ότι ώρα και στιγμή, ακόμα και όταν δεν είχε κύμα!  Εκτός από το street, το skate σε ράμπες και το longboard skate, που όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε και το surfskate. Το surfskate αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο για να αναπαραχθούν όλες οι κινήσεις που κάνει το σώμα μας όπως ακριβώς όταν κάνουμε surf, αυτή τη φορά εκτός νερού. Χρησιμοποιείται ευρέως πλέον σαν συμπληρωματική προπόνηση, ενώ έχει ενταχθεί και στα course προπονητών παγκοσμίως.

Εμείς στις προπονήσεις μας ξεκινάμε από τα πολύ βασικά, πώς να ισορροπήσουμε αρχικά και να τσουλήσουμε και καταλήγουμε σε προσομοίωση με surfskate σε μανούβρες που θέλουμε να βελτιώσουμε στο surf. Έτσι είτε είσαι εντελώς αρχάριος και δεν έχεις ανέβει ποτέ ξανά σε πατίνι, είτε έχεις επαφή και θέλεις να εξελίξεις τα skills σου, τα skate sessions μας θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου.

yoga.jpg

STRENGHT & BALANCE TRAINING / YOGA

Το Surfing  είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά αλλά και απαιτητικά-όσον αφορά την φυσική κατάσταση, αθλήματα παγκοσμίως. Προαπαιτεί ένα πλήθος φυσικών ικανοτήτων  ώστε να μπορεί κανείς να κάνει δυνατό paddling, για να πιάσει το κύμα, να ισορροπεί πάνω στη σανίδα αλλά και να κάνει το drop, στροφές και πιο προχωρημένα tricks. Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω, προϋποθέτουν ένα συνδυασμό δύναμης, έκρηξης, αντοχής, ευλυγισίας, ταχύτητας αλλά και mental toughness (να είσαι διανοητικά έτοιμος να υπερβείς τον εαυτό σου και τις όποιες προκλήσεις), ποιότητες που αποκτώνται με τον καιρό με δύο τρόπους. Είτε κάνοντας συνέχεια surf, είτε κάνοντας συμπληρωματική προπόνηση ενδυνάμωσης εκτός νερού! Ο συνδυασμός και των δύο είναι κάτι σύνηθες για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες surfer που επιζητούν πραγματική βελτίωση στο επίπεδό τους. Με τα κατάλληλα props και ασκήσεις αυτό ακριβώς θα πετύχουμε και μαζί!

Our fitness experts

1599901_10204490765923690_7001723165680790741_o-1_edited.jpg

Ελπίδα Ευθυμίου

H Ελπίδα είναι έμπειρη Personal Trainer, Fitness Instructor και surfer φυσικά! Πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών με μακρά προιστορία στα board sports όπως το wakeboard και το snowboard, Πανελλήνια πρωταθλήματα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες στο ενεργητικό της.

Η εξειδίκευσή της στη Yoga έρχεται να ενισχύσει και να συμπληρώσει τα παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ελπίδα πιστεύει στη δημιουργία ενός ζεστού κι φιλόξενου περιβάλλοντος όπου άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης, μπορούν να πετύχουν μέσα από την προπόνηση και τη γυμναστική, καλύτερη ποιότητα ζωής, υγεία και ευεξία. Αυτά της τα πιστεύω σε συνδυασμό με το δυναμικό χαρακτήρα  και το χιούμορ της, την καθιστούν ιδανικό μέλος της ομάδας μας.

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
IMG_1665_edited_edited.jpg

Η Τζίνα διδάσκει Yoga από το 2015, έχοντας στο ενεργητικό της Yoga Alliance RYT 200 hours και Yoga Alliance RYT 500 hours. Απόφοιτη ΤΕΙ από το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, δεν είναι μονάχα η μέθοδος, οι γνώσεις και  η εμπειρία της  που την κάνουν να ξεχωρίζει. Το wellness, ο σεβασμός και η αγάπη για τη φύση είναι τρόπος ζωής για εκείνη. Από τη διατροφή της, η ίδια είναι Plant based Chef (δοκίμασε κάτι από τα χεράκια της να πάθεις Σοκ!), 16 χρόνια χορτοφάγος, τα τελευταία 8 μάλιστα vegan, μέχρι και τη σχέση της με τον αθλητισμό, snowboard, τρέξιμο, βάρη, kangoo jumps και φυσικά surf!

H Tζίνα δεν χρειάζεται να μιλήσει πολύ για να σου μεταδώσει την πληροφορία, αρκεί να την παρατηρήσεις και να ακολουθήσεις το παράδειγμά της! Είναι η δασκάλα της yoga που  ότι διάθεση κι αν έχεις όταν μπεις στο μάθημά της, όσο κι αν κουραστείς, θα φύγεις από αυτό γεμάτος-η φως! Δε θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερους λόγους να την έχουμε στο team μας!

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
IMG_1672_edited.jpg

Τζίνα Παπανικολάου

bottom of page